- 3 su bardağı süt
- 1 tane yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket labne peynir
Üzeri için malzemeleri
Kedi Dili Tiramisu Nasıl Yapılır?
İlk olarak kremayı hazırlayalım.
Orta boy bir tencere içine un, toz şeker ve yumurta koyulur. Malzemeye yavaş yavaş süt eklenerek karıştırılır. Ocak üstüne alınarak orta ateşte karıştırılarak pişirilir. Krema koyulaşıp da kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılarak beş dakika daha pişirilir. Kremayı ocaktan indirince içine labne peyniri eklenir ve karıştırılır. Krema bir kenara alınır ve soğumaya bırakılır. Krema ılık bir kıvama gelince karıştırıcı ile yaklaşık olarak 10-15 dakika kadar çırpılır ve pürüzsüz bir hale getirilir.
Küçük bir kâse içine neskafe, sıcak su ve toz şeker eklenir. Nescafe karıştırılarak erimesi sağlanır ve bir kenar da bekletilerek ılık olması sağlanır.
Kedi dili bisküviler hazırlanan neskafeli suya batırılır ve çıkartılır. Islatılan kedi dili bisküviler borcam tepsi içerisine dizilir. Kremanın yarısı kedi dili bisküvilerin üzerine dökülür ve kepçenin ters tarafı ile düzeltilir. Daha sonra üzerine bir kat daha kedi dili bisküvi ıslatılarak dizilir. Geri kalan kremanın tamamı pastanın üzerine dökülür. Kepçe ile düzeltilerek kremanın eşit bir şekilde yayılması sağlanmalıdır.
Kedi dili tiramisunun üzerine süzgeç yardımı ile kakao serpilir. Pastanın üzeri streç ile kremaya yapışmayacak biçimde kapatılır. Buzdolabına koyularak bir gece bekletilmelidir. Bu şekilde bekletilmesi ile kremanın kıvamı ve bisküvilere işlemesi daha iyi olacaktır.
Servis yapılacağı zaman kedi dili tiramisu buzdolabından çıkartılır ve dilimlenir. Kedi dili tiramisu soğuk olarak servis edilir.
Afiyet olsun.