{ "title": "Bardakta Tiramisu", "image": "https://www.tiramisutarifi.gen.tr/images/bardakta-tiramisu.jpg", "date": "21.01.2024 02:33:02", "author": "Ünek", "article": [ { "article": "
Bardakta Tiramisu, şahane lezzeti ve muhteşem sunumu ile kendinizi ve sevdiklerinizi şımartmak istediğiniz zaman başvurabileceğiniz hafif bir tatlı çeşididir.

Bardakta Tiramisu İçin Gerekli Malzemeleri
Bardakta Tiramisu Üzerini Süslemek için
Bardakta Tiramisu Nasıl Yapılır?

Bardakta tiramisu hazırlamaya önce kremasını hazırlayarak başlayın. Uygun bir tencereye 2 su bardağı süt, 1,5 kahve fincanı toz şeker, 2 çorba kaşığı un, 2 adet yumurta sarısı ve 1 paket vanilyayı ilave ederek ocağa alın ve sürekli karıştırarak karışım koyu ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar pişirin. Pişen kremayı ocaktan alarak üzerine 100 gr labne peyniri ekleyerek iyice karıştırın.

Daha sonra 2 çorba kaşığı neskafeyi 1,5 su bardağı ılık suya alarak Nescafe eriyene kadar karıştırın. Kedili bisküvileri yarım parmak boyunda bölerek bir kısmını bardakların dibine döşeyin. Eritilmiş neskafenin yarısını bardaklara döşenen bisküvilerin üzerine paylaştırarak dökün.

Ardından kremanın yarısını ıslatılmış bisküvilerin üzerine paylaştırarak yerleştirin ve kalan bisküvileri tekrar kremanın üzerine döşeyerek eritilmiş Nescafe ile ıslatın. Bisküvilerin üzerini krema ile tamamen kaplayarak kremanın iyice soğuması için oda sıcaklığında bekletin.

Oda sıcaklığında soğuyan kremanın üzerine küçük bir çay süzgeci yardımıyla kakao eleyin ve çikolata rendesi, nane yaprakları ve frambuaz ile süsleyerek bardakları buzdolabına alarak servis anına kadar bekleterek dinlendirin.

Afiyet olsun.
" } ] }