{ "title": "Çilekli Tiramisu", "image": "https://www.tiramisutarifi.gen.tr/images/cilekli-tiramisu.JPG", "date": "20.01.2024 17:29:58", "author": "Aysan", "article": [ { "article": "Çilekli Tiramisu hem lezzetli olması ile çocuklarınızın sevdiği bir yiyecek haline gelmektedir. Çilekli Tiramisuyu veya farklı bir tadı olan başka bir Tiramisu çeşidini evinizde kendiniz rahatlıkla ve kolayca yapabilirsiniz şimdi sizlere düşük kalorili ve lezzetli bir yiyecek olan Çilekli Tiramisunun nasıl yapıldığını, yapılabilmesi için neler gerekli olacağından bahsedeceğiz ilk olarak hangi malzemeler gerektiğini, sonra da bu malzemelerin nasıl kullanılarak bir Çilekli Tiramisu yapılacağını anlatacağız. İlk olarak sizlere çilekli tiramisu için neler gerektiğini anlatıyoruz.
Şimdiden Afiyet Olsun;

Çilekli Tiramisu Malzemeleri
Çilekli Tiramisu Nasıl Yapılır?

İlk olarak marketinizden aldığınız hazır kekin tabanlarından birisini pastayı yapacağımız kabın tabanına oturtalım. Daha sonra bu kekin tabanı için 1 fincan sıcak suyun içine granül kahve ve 2 çorba kaşığı şeker ilave edelim kabın tabanına koyduğumuz keke hazırladığımız kahve ile güzelce ıslatıyoruz ne çok az ne de çok fazla olacak eğer çok olursa, aşırı derecede yumuşak olur, az ıslatılırsa da sert olur bunda da yerken boğazımıza durabilir. Kekin tabanını ıslattıktan sonra, Un, şeker, yumurta ve süt ocakta muhallebi kıvamına gelesiye kadar pişireceğiz ve daha sonra da muhallebi kıvamına geldiğini anladıktan sonra, ılıması için ocaktan alıyoruz ve serin bir yere koyuyoruz. Muhallebi ılıyınca içerisine labne peyniri ilave edip mikserle iyice çırpıyoruz.

Önceden ıslatılmış kekin üzerine muhallebinin yarısını koyuyoruz arasına çilek ve parça çikolata gibi ekstra tat verecek meyveler veya yiyecekler koyuyoruz. İkiye ayırdığımız kekin ilk tabanını ıslatıp kabın tabanına koyup daha sonra da ıslatıp muhallebiyi üzerine kapatmıştık aynı işlemi kekin diğer yüzeyine yani üst yüzeyine yapıyoruz ve yine muhallebiyi bunun üzerine döküyoruz. Tat vermesi için çilek ve çikolata parçacıkları koyuyoruz daha sonra da Çilekli Muhallebi yavaş yavaş tamamlanmış oluyor dileyen kişi bunun üzerine tarifine göre jölesini hazırlayıp döker ve soğutarak yer dileyen de istediği gibi jölesini koymaz sadece son olarak süslemesini yapar ve buzdolabına koyup serinletir. İşlemlerinizi tamamladıktan sonra Çilekli Tiramisunuz hazır duruma geliyor artık dilediğiniz zaman dilediğiniz yerde çıkartıp, dilimleyerek afiyetle yiyebilirsiniz.
" } ] }