{ "title": "Hazır Kekten Tiramisu", "image": "https://www.tiramisutarifi.gen.tr/images/hazir-kekten-tiramisu.gif", "date": "21.01.2024 13:56:54", "author": "Bilgealp", "article": [ { "article": "Hazır Kekten Tiramisu hazırlamak özellikle çalışan bayanların tercih ettikleri bir tarif olarak karşımıza çıkmaktadır. Sadece çalışan bayanlar için değil tatlı için fazla vakti kalmayan kişiler için de hem ailesine hem de misafirlerine hazırlayabilecekleri bir tarif olduğunu söyleyebiliriz. Kekin kıvamını tutturmakla sıkıntı çekmemek ve daha hızlı bir şekilde Tiramisu hazırlayabilmek için kullanılan bu tarifte marketlerde satılan kakaolu pandispanya kekler kullanılmaktadır.

Hazır Kekten Tiramisu Kreması malzemeleri
Hazır Kekten Tiramisu Kek Islatma malzemeleri
Hazır Kekten Tiramisu Nasıl Yapılır?

Hazır kekimiz olduğundan dolayı Tiramisu yapımına öncelikle Tiramisunun katlarında kullanacağımız Tiramisu Kremasını hazırlayarak başlıyoruz. Öncelikle 1 yumurtayı ve 3 kahve fincanı toz şekeri alarak ister mikser yardımı ile ister çırpıcı tel yardımıyla yumurta şekeri eritene ve yumurtanın üstü beyazlayana kadar çırpıyoruz. Şekerin ağza gelmemesi için iyice çırpmanız gerekmektedir. Daha sonra sütünüzü de karışıma alarak çırpmaya devam edin, son olarak da ununuzu bu karışıma ekleyip tüm malzemeler iyice karışana kadar çırpın. Daha sonra bu karışımı ocağa alıyoruz ve kısık ateşte pişmesini bekliyoruz. Elbette bu karışımın pişmesini ve koyulaşmaya başlamasını beklerken sürekli karıştırmanız da gerekir, aksi takdirde kremanın dibi tutabilir ve Hazır Kekten Tiramisu tatlınızda yanık kokusu ve yanık tadı oluşabilir. Bu da hazırladığınız Tiramisunun ne ailenize ne de misafirlerinize sunulamayacak derecede kötü olmasına neden olacaktır.

Krema karışımınız iyice koyulaştıktan sonra ocaktan alın ve sıcakken içine labne peynirinizi de koyarak tekrar karıştırın. Karışımınız puding gibi pürüzsüz olduktan sonra kek katlarına sürmeye hazır hale gelecektir. Kremanızı karıştırılması bittikten sonra kekinizin alt tabanını bir tepsiye koyarak üzerine önce kekinizin en alt tabanını koyun. Kremanızı koymadan önce kekinizi ıslatmanız gerekir. Bunun için de ıslatma suyunuzu hazırlamalısınız. Kek ıslatma suyu için hazırladığınız toz şeker ve sıcak suyu iyice karıştırıp bir kaşık yardımıyla kekinizi bu suyla ıslatmanız gerekmektedir. Kekinizin en alt tabanını ıslattıktan sonra kremanızı katlara eşit dağılacak şekilde sürmeniz gerekir. İkinci kek tabanını da bir yerde aynı şekilde ıslatma suyu ile ıslattıktan sonra kremanın üzerine yerleştirip yine kremanızı dökün. Eğer kekiniz üç katlıysa kremanızı üç eşit şekilde kullanmanız gerekmektedir. İkinci katınızın kremasını da döktükten sonra son katın kekini ıslatma ve kremasını dökme işlemlerini de aynı şekilde gerçekleştirdikten sonra kremanızın üstüne 2 çorba kaşığı neskafenizi de serpiştirdikten sonra kekiniz hazır hale gelecektir. İsterseniz daha sonra çilek ve muzla ya da çikolata parçaları ile de süsleyebilirsiniz. Soğuduktan sonra Hazır Kekten Tiramisu servis edilmeye hazır olacaktır.

Afiyet Olsun.
" } ] }