{ "title": "İtalyan Tiramisu", "image": "https://www.tiramisutarifi.gen.tr/images/italyan-tiramisu.jpg", "date": "21.01.2024 06:49:30", "author": "ilknur Gulec", "article": [ { "article": "İtalyan Tiramisu; bu tatlı adından da anlaşılacağı gibi İtalya'ya özgü bir tatlı türüdür. Tiramisu çok hafif ve lezzetli bir tatlı olması sebebiyle bizim evin vazgeçilmez tatlıları arasında ilk sırayı almaktadır. Yapılışı kolay yemesi olay olan tatlılardandır tiramisu. Çoğu insan tiramisu yapmayı zor sanmaktadır. Fakat tiramisu birkaç püf noktaya dikkat edildiği zaman çok kolaydır. Aşağıda verecek olduğum tarifte labne peynir kullanılmamaktadır. Orijinal bir tiramisu yemek istiyorsanız mutlaka mascarpone peynirli tiramisuyu denemelisiniz. Bu peynir İtalya'ya özgü olmasından dolayı tiramisumuzu orijinal hale getirip İtalyan tiramisu adını almasını sağlamaktadır. Eğer ki yalancı bir tiramisu yapmak istiyorsanız labne peynirli olan diğer tarifleri denemenizi tavsiye ederim. Ama size küçük bir öneride bulunmak istiyorum, kesinlikle bir kere bu tarifi denemenizi tavsiye ederim. Zaten bir kere bu tarifi denedikten sonra başka tarifleri aramayacaksınız.

İtalyan Tiramisu yapmak için gerekli olan malzemeler
Üzerine serpmek için
İtalyan mereng için
İtalyan Tiramisu nasıl yapılır?

Öncelikle yumurtaların sarısı ile beyazını iki farklı kaba ayıralım. Sarıların olduğu kaba pudra şekerini ilave edip, önce düşük devirde daha sonra yüksek hızda blendarla karıştıralım. Karışımımız koyulaşınca üzerine mascarpone peynirimizi de ilave edip blenderla orta ayarda karıştırıyoruz. Malzemeler birbirleriyle homojen bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Mascarpone peyniri dağılmasın diye fazla karıştırmıyoruz. Hazırladığımız karışımımızı bir kenara ayırıyoruz.

Merengi yapmak için; temiz, yağsız bir sos tavasına suyu koyup, yavaşça şekeri ekliyoruz. Tüm şekerimiz ıslanmasını sağladıktan sonra, orta ateşte ısıtmaya başlıyoruz. Şerbetimizin soft-ball stage denilen kıvama gelene denk ısıtıyoruz. Şerbetimizin soft-ball stage olduğunu anlayabilmek için çok az bir şerbeti soğuk suya attığımızda onu elimizle top haline getirebiliyorsak işte şerbetimiz olmuş demektir.

Diğer kaba ayırdığımız 3 yumurta beyazına 4. Yumurtanın da beyazını ekleyelim ve yüksek hızda blendarla karıştıralım. Blendarımızın tellerini yukarı doğru çektiğimizde kabarık tepeler oluşuyorsa kıvamımız olmuş demektir. Çırpma işlemine devam ederken ocakta kaynamakta olan şerbetimizi de yavaş yavaş bir oluk halinde bu karışıma ekliyoruz. Karıştırmaya merengimiz soğuyana kadar devam ediyoruz.

Soğuduğunu düşündüğünüz merengimizi mascarpone peynirli karışımımıza ilave ediyoruz. Bu karışımı bir kenarda bekletiyoruz.

Kedidili bisküvilerimizi sıcak kahvemizin içine bir iki kez batırıp çıkarıyoruz. Yani hafifçe nemlendiriyoruz. Bisküvilerimizi hafifçe birbirlerine bastırarak fazla kahvelerini süzdürüyoruz. Bisküvilerin kahveleri tamamen emmesi gerek, kahveye batırdıktan sonra bisküvilerin orta kısımlarında hala kuru yerler kalmalıdır. Bisküvileri büyük bir çukur kâse ya da cam fırın kabına tek sıra halinde yerleştiriyoruz. Bisküvileri kabın her tarafını kapatacak şekilde diziyoruz.

Bisküvilerin üzerine parça çikolataları serpiyoruz. Mascarpone karışımımızın yarısını bisküvilerin üzerine yayarak sürüyoruz. Üzerlerine yine kahveli bisküvileri, parça çikolataları ve mascarponeli karışımı bir kat daha ekliyoruz. Son düzeltmelerimizi de yaptıktan sonra hazırlamış olduğumuz tiramisumuzu buzdolabında en az 2 saat bekletiyoruz. İtalyan tiramisumuz kesilecek kıvama gelene denk bekletiyoruz. Dolaptan çıkardığımız tiramisumuzun üzerine isteğinize bağlı olarak kakao veya çekilmiş kahve serpiştiriyoruz. İtalyan tiramisu servise ve yemeğe hazırdır. Afiyetler olsun.

" } ] }