{ "title": "Kakaolu Tiramisu", "image": "https://www.tiramisutarifi.gen.tr/images/kakaolu-tiramisu.jpg", "date": "21.01.2024 00:34:34", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Kakaolu Tiramisu, Tiramisuyu herkes sever ama herkes nasıl yapıldığını bilmez. Bugün sizlerle çok saklı bir hazineyi paylaşacağım. Bu eşsiz lezzete sizde tanık olmak ister misiz? Tiramisu'nun dayanılmaz büyüsüne gelin sizde katılın. Ne çok şey kaçırmış olduğunuzu gözlerinizle göreceksiniz. Ben sevdiklerime gün menümde yaptım. Şimdiye kadar hiç olumsuz bir yorum almadım. Tarifini isteyen arkadaşlarıma müjde sonunda bu tarifimi de sizlerle paylaşıyorum. Bu tarifi yazmanın onuru ile mutlaka denemenizi ve sizin de sevdiklerinizden olumlu yorumları almanızı diliyorum. Mutlaka deneyin. Pişman olmayacaksınız:)

Kakaolu Tiramisu Malzemeleri
Kakaolu Tiramisu Nasıl Yapılır?

Kakaolu Tiramisuyu hazırlarken öncelikle geniş bir tencerenin içinde şeker ile yumurtaları mikserle çırpıyoruz. Daha sonra içerisine ile unu döküp mikserde karıştırmaya devam ediyoruz. Daha sonra ocağa alıp altını yüksek ateşte kaynayana kadar bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra soğuması için ocaktan alıp soğuk bir yere koyuyoruz. Daha erken soğusun diye soğuduktan sonra 10 dakika mikserde yüksek devirde çırpıyoruz. Daha sonra labne peynirini de ekleyip 10 dakika kadar tekrar çırpmaya devam edelim. Tiramisunun kremasını hazırlamak için keki tezgâhın üzerine alıyoruz. Nescafe'yi veya üçü bir arada'yı ılık su ile karıştırın. Daha sonra kekin birinci katmanına yemek kaşığıyla kekin üzerine kahveli karışımı gezdirin. Daha sonra üzerine tiramisu'nun kremasını sürün ve ikinci kekin katmanını kekin üzerine taşırmadan yerleştirin.

Tekrar aynı işlemi yaparak kahve karışımını kekin üzerine gezdirin. Daha sonra tiramisunun kremasını sürerek üçüncü katmanlı kek tabanını muntazam bir şekilde kremayı taşırmadan yerleştirin. Daha sonra üçüncü kek katmanına da kahve karışımını kekin her tarafına yayalım. Daha sonra tiramisu kremasını muntazam bir şekilde kekin üzerine ve kenarlarına gelecek şekilde sürelim. Daha sonra süzgeç yardımıyla kakaoyu kekin üzerine ve kenarlarına serpelim. Tiramisu bir gece dolapta dinlendikten sonra daha iyi kıvama gelir. Bu nedenle ikram etmeden önce bir gün dinlendirdikten sonra servis etmenizi tavsiye ederim.

Afiyet Olsun.
" } ] }