{ "title": "Kedidilli Tiramisu", "image": "https://www.tiramisutarifi.gen.tr/images/kedidili-tiramisu.jpg", "date": "21.01.2024 23:02:35", "author": "Egemen", "article": [ { "article": "
Kedidili Tiramisu, nefis ve hoş bir lezzete sahip olmasının yanı sıra kolaylıkla hazırlayabileceğiniz muhteşem bir pasta çeşidi olarak her zaman çay saatlerinizde ve kabul günlerinizde konuklarınıza ikram edeceğiniz mükemmel bir pastadır.

Kedidili Tiramisu İçin Malzemeleri
Kedidili Tiramisu Muhallebisi için
Kedidili Tiramisu Bisküvileri Islatmak için
Kedidili Tiramisu Üzeri için
Kedidili Tiramisu Nasıl Yapılır?

Kedidili tiramisu hazırlamak için uygun bir tencereye 3 adet yumurtayı kırarak başlayın. Üzerine 1 su bardağı toz şeker ekleyerek bir çırpma teli yardımıyla iyice çırpın. Kar haline gelen karışımın üzerine 3 çorba kaşığı un ve 3 su bardağı süt ilave edip karıştırarak ocağa alın. Sütlü karışımı sürekli karıştırarak muhallebi koyulaşarak pürüzsüz bir kıvam alana kadar pişirerek ocaktan alın ve sıcak muhallebinin içine 1 paket labne peyniri ve 1 paket vanilya ilave ederek peynir iyice eriyene kadar çırpıp soğumaya bırakın. (Muhallebi soğurken üzerinin kaymaklanmaması için arada bir karıştırın)

Daha sonra ılıyan muhallebinin 3/1ni kare borcam tepsiye dökün. Çukur bir kabın içine 1 çorba kaşığı Nescafe 1 çorba kaşığı toz şeker, ½ su bardağı süt ve ½ su bardağı suyu ilave ederek Nescafe çözülene kadar karıştırın. Hazırlanan neskafeli karışıma kedidillerini batırarak ıslatın ve bisküvileri borcamdaki muhallebinin üzerine döşeyin.

Döşenen bisküvilerin üzerine kremanın kalan bir bölümünü dökerek yayın ve diğer kedidili bisküvileri de ıslatarak tekrar kremanın üzerine dizin. Kalan kremanın son bölümünü de bisküvilerin üzerine hiç boşluk kalmayacak şekilde dökerek yayın.

Hazır hale gelen kedidili tiramisunun üzerini streç folyo ile kapatarak buzdolabına alın ve en az bir gece bekleterek buzdolabından çıkartarak üzerine kakao ve rendelenmiş çikolata serpiştirip dilimleyerek servise sunun.

Afiyet olsun.
" } ] }