{ "title": "Kolay Tiramisu", "image": "https://www.tiramisutarifi.gen.tr/images/kolay-tiramisu.jpg", "date": "21.01.2024 10:32:14", "author": "Cezzar", "article": [ { "article": "Kolay Tiramisu; Tiramisunun hazır kek kullanılarak yapılan türüdür. Tiramisukelime anlamı, beni şenlendir ya da beni yukarı çek olarak bilinir. İtalyan tatlısı olarak dünya mutfağına girmiştir. Tiramisu diğer pastalara göre daha hafif bir tatlıdır. Ancak şeker içeriğinden dolayı tüketiminde ölçülü olmakta fayda vardır. Ortalama büyüklükteki bir porsiyon tiramisu 318 kaloridir. Kolay tiramisulezzet bakımından çok güzel olan bu tarif yaparken de bizi hiç zorlamayacaktır. 10 dakika gibi kısa bir sürede hazırlayabiliriz.

Kolay Tiramisu Tarifi Malzemeleri
Keki Islatmak İçin Malzemeleri
Kreması İçin Malzemeleri
  • 2,5 su bardağı süt (Yarım litre)
  • 1 tane yumurtanın sarısı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım paket labne peyniri (100 gram)
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti
Süslemek İçin Malzemeleri
  • 1,5 çay bardağı parça fındık
  • Kakao
Kolay Tiramisu Nasıl Yapılır?

İlk olarak krema hazırlanır. Bir paket krem şanti yarım su bardağı soğuk süt ile karıştırılır. Hazırlanan krem şanti buzdolabında soğumaya bırakılır. Bunun için büyük bir tencereye un ve toz şeker koyulup karıştırılır. Toz karışıma 2, 5 su bardağı soğuk süt eklenip karıştırılarak orta derece ateşte ocağa koyulur. Yumurta sarısı ve vanilya da eklenip çırpma teliyle karıştırılır. Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alınıp 3-4 dakika daha kaynatılır. Daha sonra ocaktan indirilip labne peyniri ilave edilir ve karıştırılır. Daha önceden hazırladığımız krem şanti de katılır ve karıştırılır. Kremanın üzeri streç film ile kapatılır, böylece kaymak oluşmaz. Krema soğumaya bırakılır.

Bir cezvenin içine, süt ve suyu koyup üzerine de toz şekeri koyulur. Kahve de ilave edilip şeker eriyinceye kadar karıştırılır. Krema soğuyunca el blenderi ile çırpılıp karıştırılır. Hazır pandispanya kek ortadan enine kesilmiş olarak satılmaktadır. Kek tabanının bir parçası alınır ve ıslatma şurubu ile ıslatılır. Üzerine hazırladığımız kremanın yarısı sürülür ve fındık parçalarının yarısı da kremanın üzerine serpilir. Daha sonra diğer kek parçası ıslatılır ve bu kremalı kekin üzerine koyulur. Kalan krema ikinci kat kekin üzerine ve yan taraflarına her tarafın kaplayacak şekilde sürülür. Fındık parçaları kremanın üzerine ve pastanın yan taraflarına yerleştirilir. Son olarak da üzerine kakao serpilir. Kolay tiramisu hazırlanınca buzdolabında soğumaya bırakılır. Servis edileceği zaman buzdolabından çıkarılıp dilimlenir. Kolay tiramisu servise hazırdır.

Afiyet Olsun.
" } ] }