{ "title": "Kupta Tiramisu", "image": "https://www.tiramisutarifi.gen.tr/images/kupta-tiramisu.jpg", "date": "19.01.2024 05:56:01", "author": "Müşfik", "article": [ { "article": "
Kupta Tiramisu, hoş ve leziz tadının yanı sıra gözlere hitap eden görüntüsüyle çay sofralarınızda ve canınız hafif bir tatlı çektiği zamanlarda başvurabileceğiniz, hazırlaması basit, lezzeti şahane, bir tatlı çeşididir.

Kupta Tiramisu İçin Malzemeleri
Kupta Tiramisu Kreması için
Kupta Tiramisu Üzeri için
Kupta Tiramisu Nasıl Yapılır?

Kupta tiramisu hazırlamaya bir tencereye 2 adet yumurta sarısı ve 1 su bardağı toz şekeri ilave ederek bir çırpma teli yardımıyla çırparak başlayın. Çırpılan yumurta ve şekerin üzerine 2 çorba kaşığı tepeleme un ve 3 su bardağı sütü ekleyerek ocağa alın ve sürekli karıştırarak muhallebi koyulaşarak pürüzsüz bir kıvam alana kadar pişirin.

Ocaktan alınan sıcak muhallebinin üzerine 1 paket labne peynir ve 1 paket vanilyayı ilave ederek peynir eriyinceye kadar karıştırarak soğumaya bırakın.

Ardından ılıyan kremadan kupların tabanına eşit bir şekilde yerleştirin ve kek parçalarını kuptaki muhallebinin üzerine paylaştırarak döşeyin. Çukur bir kâsenin içine 4-5 çorba kaşığı ılık süt, 1 çorba kaşığı toz şeker, 1 çorba kaşığı Nescafe ve 4-5 çorba kaşığı ılık su ilave ederek Nescafe ve şeker çözülüp eriyinceye kadar karıştırarak kuplardaki keklerin üzerine paylaştırarak ıslatın.

Islatılan keklerin üzerine tekrar muhallebiden kekler gözükmeyecek bir şekilde yayarak yerleştirin ve oda ısısında iyice soğutarak üzerine kakao ve rendelenmiş çikolata serperek buzdolabında en az 3-4 saat bekleterek servise sunun.

Afiyet olsun.
" } ] }