{ "title": "Labnesiz Tiramisu", "image": "https://www.tiramisutarifi.gen.tr/images/labnesiz-tiramisu.jpg", "date": "20.01.2024 09:53:37", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Labnesiz Tiramisu, Tiramisuya bambaşka bir bakış açısı kazandıran Labnesiz Tiramisuyu daha önce hiç denediniz mi? Bugüne kadar denemediyseniz bugünden sonra mutlaka denemelisiniz. Yapımı son derece basit olan bu tatlıyı yemesi de bir o kadar tatlı ve lezzetlidir. Yiyenlerin yemeye doyamadığı yoğun kahve aroması sizi sizden alacak, bu tatlının dayanılmaz büyüsüne sizde katılacaksınız. Misafirlerinize hazırlayacağınız beş çayların da tatlı ikramlarınız en baş listesini tiramisu ile süsleyeceksiniz. Ben doğum gününde yaptığım bu tatlı ile büyük beğeni topladım. Herkes tiramisunun yoğun lezzetine bayıldı. Gün yemeklerine çok yakışacak olan bu tatlıyı sizde günlerinizde misafirlerinize ikramlarınız da sofranızı süsleyecek olan bu olağan üstü tatlıyı siz de bir an önce denemelisiniz. Eminim pişman olmayacaksınız.

Labnesiz Tiramisu İçin Malzemeleri
Keki Islatmak için
Muhallebisi için
Labnesiz Tiramisu Hazırlamak için

Labnesiz Tiramisu Hazırlamak İçin, Öncelikle kelepçeli yuvarlak pasta kalıbını yağlayıp, çay süzgeci ile unlayın. Daha sonra kekini hazırlamak için, bir kap alın ve içine yumurta ile yarım su bardağı şekeri döküp mikserle çırpın. Daha sonra üzerine sütü ekleyip çırpın. Sonra sıvı yağı döküp çırpın. Daha sonra bir paket kabartma tozunu ve bir paket şekerli vanilini ekleyip çırpın. Daha sonra büyük bir süzgecin içine kakao ile unu döküp eleyerek hamuru çırpın daha sonra yağlanmış pasta kalıbına döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 20 dakika kadar pişirin. Kekin piştiğini ya da pişmediğini anlamak için kekin ortasına kürdan yardımıyla birkaç delik açın. Kürdana hamur yapışmazsa pişmiş demektir. Yapışırsa tekrar fırına koyup pişirin.

Labnesiz Tiramisu, Ayrı bir kapta muhallebisini pişirmek için, sütü döküp içine toz şeker serpip mikserle çırpın. Daha sonra içine unu ekleyip tekrar çırpın ve ocağın altını yakın. Muhallebi kaynayıp pişene kadar karıştırmaya devam edin. Kaynayınca ocağın altını kapatın. Ilık olmaya başlayınca içine krem şantiyi döküp mikserde yüksek seviyede çırpın. Labnesiz Tiramisuyu Labneli Tiramisudan ayıran en önemli özellikte labne yerine krem şanti kullanılmasıdır.

Labnesiz Tiramisu keki ıslatmak için, pişen ve soğuyan keki kek ayracı ya da bir bıçakla üçe bölün. Kekin birinci tabanına üçü bir arada ya da Nescafe'yi döküp çırpın. Daha sonra bu sosla kek tabanını ıslatın. Üzerine soğuyan muhallebiyi döküp, ikinci kek tabanını üzerine yerleştirin. Aynı işlemden geçirerek, keki Nescafeli karışım ile ıslatın. Daha sonra üzerine muhallebiyi dökerek, üçüncü kek tabanını yerleştirin. Tekrar Nescafeli karışım ile ıslatıp, bu defa kekin üstünü de kenarlarını da muhallebiyle bulayın. Daha sonra çay süzgeci ile kakaoyu tiramisunun üstüne ve kenarlarına serpin. Pastanın her tarafını kakao ile bulamanız lazım. Bir gece dolapta dinlendikten sonra Labnesiz Tiramisu daha iyi kıvama gelecektir. Dinlendikten sonra havuç dilimi olarak kesip servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }