{ "title": "Oktay Usta Tiramisu Tarifi", "image": "https://www.tiramisutarifi.gen.tr/images/oktay-usta-tiramisu-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 18:39:51", "author": "Abdülbasir", "article": [ { "article": "
Oktay Usta Tiramisu Tarifi, ülkemizde ve tüm dünyada severek ve beğenilerek tüketilen tiramisu İtalyan mutfağından ülkemize gelen harika bir lezzettir. Hanımların kabul günlerinde ve beş çaylarında çarçabuk hazırlayarak misafirlerinize ve sevdiklerinize gururla ikram edebileceğiniz mükemmel görüntüsü ile gözlere, nefis lezzeti ile de damaklara hitap eden şahane bir pasta çeşididir.

Oktay Usta Tiramisu Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri
Oktay Usta Tiramisu Tarifi Kreması için
Oktay Usta Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır?

Oktay usta tiramisu tarifi hazırlamaya ilk olarak kremasını hazırlayarak başlayalım. Uygun bir tencereye 2,5 su bardağı süt, 2,5 çay bardağı un, 2,5 çay bardağı toz şeker ve 1 adet yumurtayı ilave ettikten sonra bir çırpma teli yardımıyla karıştırarak ocağa alalım ve sürekli karıştırarak krema koyulaşıp kıvam alana kadar pişirmeye devam edelim. Ardından kıvam alarak göz göz kaynayan kremayı ocaktan alalım ve üzerine 1 paket labne peyniri ilave edip karıştırarak krema ve peyniri iyice harmanlayalım. Hazır hale gelen kremanın ilk sıcaklığı çıkarken bizde pasta tabanımızı ıslatalım.

Düz ve uygun büyüklükte olan servis tabağına kakaolu hazır pasta tabanının bir tanesini yerleştirelim. Ardından yarım su bardağı sıcak suyun içine 2 yemek kaşığı Nescafe ve 2 yemek kaşığı toz şekeri ekleyerek, Nescafe ve toz şeker eriyinceye kadar karıştıralım. Hazır hale gelen karışımın yarısıyla servis tabağındaki keki ıslatalım ve kekin üzerine hazırladığımız kremanın yarısını dökerek düzgün bir şekilde yayalım. Daha sonra kekin diğer parçasını da aynı şekilde ıslatarak krema sürülmüş kekin üzerine yerleştirelim. Ardından kalan kremayı kekin üzerine yayarak bir spatula yardımıyla düzeltelim ve üzerine küçük bir süzgeç yardımıyla kakao veya kahve eleyelim. Hazır hale gelen tiramisuyu buzdolabına koyarak dinlenmesi için 3-4 saat kadar bekletelim. Vaktiniz varsa bir gece bekleyen tiramisu daha lezzetli olacaktır. Ancak vaktiniz yoksa 3-4 saat de yeterli olacaktır. Verilen bu sürenin sonunda artık Oktay usta tiramisu tarifimiz servise hazır dilimleyerek servise sunalım.

Afiyet olsun.
" } ] }