{ "title": "Pandispanyalı Tiramisu", "image": "https://www.tiramisutarifi.gen.tr/images/pandispanyali-tiramisu.jpg", "date": "20.01.2024 05:20:20", "author": "kader aslan", "article": [ { "article": "Pandispanyalı tiramisu, tiramisu labne ile hazırlanan bir İtalyan pastasıdır. Ülkemizde ve tüm dünyada sevilerek yenmektedir. Canımız sıkıldığında dışarı çıkıp bir yerlerde kahve içmek istenildiğinde genellikle kahvemizin yanına atıştırmalık olarak ilk aklımıza gelen pasta diyebiliriz. Bu leziz pastayı yani pandispanyalı tiramisuyu evimizde kendimizde hazırlayabiliriz. Evet biraz vaktimizi alabilir ama pandispanyalı tiramisu için kaybettiğimiz zamana değer hatta kaybettiğimiz zaman demeyelim bir boş vaktimizi bu leziz pandispanyalı tiramisu ile değerlendirmek demek daha doğru olur. Sizlere vereceğim pandispanyalı tiramisu tarifini ben defalarca yaptığım için ve sonuçta ortaya nasıl bir lezzet çıkacağını bildiğim için hiç tereddüt etmeden veriyorum.

Pandispanyalı tiramisu için malzemeler

Pandispanyası için
Kreması için gerekli malzemeler
Kahvesi için
Pandispanyalı tiramisu nasıl yapılır?

İlk olarak pandispanyasını hazırlayacağız, bunun için derince bir çırpma kabının içine yumurta ve şekeri koyarak şeker eriyip beyaz köpük oluşana kadar iyice bir mikser yardımı ile çırpıyoruz. Arkasından süt, kakao, vanilya, un ve kabartma tozunu ilave ederek iyice karıştırınız. Daha sonra kelepçeli bir kek kalıbını yağlayarak hazırladığımız karışımı içine döküyoruz ve iyice yayılmasını sağlıyoruz (Mutfak tezgâhının üzerine hafifçe vuruyoruz bu şekilde içindeki havanın gitmesini ve eşit yayılmasını sağlarız). Sonra 180 derece önceden ısıttığımız fırına koyuyoruz, yaklaşık 20-25 dakika pişiriyoruz. Bu arada pandispanya pişerken kremamızı hazırlıyoruz.

Pandispanyalı tiramisu için sıra geldi kremayı hazırlamaya, krema için süt, un, toz şeker ve vanilyayı küçük bir tencereye koyarak mikser yardımı ile çırpıyoruz. Çırptığımız kremayı ocağa koyarak orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıp kıvama gelinceye kadar pişiriyoruz. Ocaktan aldığımız kremayı soğumaya bırakıyoruz. Pişmiş olan pandispanyamızı da fırından çıkararak soğumasını bekliyoruz. Pandispanya ve kremamız soğurken bir taraftan bizde kahveyi hazırlayalım. Kahve için bir su bardağı sıcak suyun içerisine Nescafe ve toz şekeri koyarak karıştırıyoruz. Sonra soğuyan pandispanyamızı ortadan ikiye ayırarak iki parça yapıyoruz ve her iki katın iç taraflarını kahvemiz ile ıslatıyoruz. Islattığımız alt parçayı bir servis tabağına koyuyoruz. Sonra soğuyan kremamızın içine labneyi karıştırıyoruz ve mikser ile iyice çırpıyoruz, servis tabağına aldığımız alt parçanın üzerine kremamızın yarısını döküp eşit şekilde yayıyor sonra pandispanyamızın ikinci parçasını üzerine kapatıyoruz ve üzerine kremanın geri kalanını dökerek ıspatula yardımı ile düzgün bir şekilde yayıp üzerini düzeltiyoruz. Ardından ince bir elek yardımıyla kakaoyu her yerini kapatacak şekilde üzerine eliyoruz ve buzdolabında en az iki saat beklettikten sonra servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }