{ "title": "Tiramisu Pasta", "image": "https://www.tiramisutarifi.gen.tr/images/tiramisu-pasta.jpg", "date": "19.01.2024 13:19:03", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Tiramisu Pasta, Tiramisu İtalyan mutfağının en belirgin özelliklerinden birisidir. Bölgesel olarak oldukça farklıdır. Her bölgenin kendine özgü geleneksel mutfağını korumak için birbirleri ile adeta yarışa girerler. Her bölgeninde kendine has bir karaktere sahiptir. Asla kendisine ait olmayan lezzetleri içinde barındırmazlar. En garip olanı da en çok sevilen ve çok yenilen bu İtalyan mutfağına ait olan bu tatlı bölgeler arasında paylaşılamayan tatlı durumunda olmasıdır. İlk defa nerede yapıldığı halen belirsizliğini korumaktadır. Veneto, Toscana ve piemonte bölgeleri arasında patent kavgası halen devam eder. Ancak resmi kayıtlara göre on yedinci yüzyılda Siane şehrinde yaşayan pasta ustaları Toscana bölgesinde Grandükü olan Cosmo de Medici'nin şerefine tatlı yapmaya karar verirler. Yapmış oldukları pasta Grandükü'nün karakterini yansıtacak biçimde hem çok lezzetli aynı zamanda da oldukça basit malzemeler kullanılarak yapılmıştır. Bu sayede de tiramisu tatlısı ortaya çıkmıştır. İtalyanlar tiramisu yaparlar iken ana malzeme olarak ne kullandıkları yemek yapmayı seven kişiler arasında hep tartışma konusu olmuştur. Pandispanya mı, bisküvi ve savoardi adı verilen bisküvi ile mi yapılmalı diye hep tartışırlardı. Evet genelde İtalyanlar tiramisu yaparken savoiardi bisküvi kullanmışlardır. Bu bisküvinin en temel özelliği ise süngerimsi bir yapısının olması ve suyu emerek bünyesinde hapsetmesidir. Ancak geleneksel tiramisu yapmak için pandispanya keki tercih edilmektedir. Ayrıca orijinal tiramisu da mascarpone peyniri kullanılır. Eğer temin edilemiyor ise labne peyniri veya krem peynirde kullanılabilir.

Tiramisu Pasta İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Kreması için
Tiramisu Pasta Nasıl Yapılır?

Enfes pastayı yapmak için öncelikle şeker ile Nescafe'yi bir kapta sıcak su ile karıştırın. Daha sonra pasta altını enlemesine olacak şekilde iki parçaya ayırın. Ayırmış olduğunuz her iki parçayı da yapmış olduğunuz karışım ile yumuşaması için ıslatın. Ancak çok fazla ıslatmayın bu seferde hamur olur. Daha sonra yumurta, un, süt ve şeker ocağın üstüne aldığınız bir kabın içine dökerek koyu bir kıvama gelene kadar devamlı karıştırarak pişirin. Pişmiş olan kremayı ocaktan indirin ve içine labne peynirini ilave edin. Daha sonra tel çırpıcı kullanarak pütürsüz bir hale gelene kadar iyice çırpın. İyice çırpmaz iseniz pütürlü olur. Yapmış olduğunuz kremanın yarısı ılık iken pasta tabanının bir parçasının üstüne kenarlarına taşırmadan sürün. Öbür pasta tabanının üstüne kapatın arta kalan kremayı da sürerek üstünü kakao veya kahve ile süsleyin. Enfes tiramisu pasta hazır dilimleyerek servis tabaklarına alın.

Afiyet Olsun.
" } ] }