{ "title": "Tiramisu Tarifi", "image": "https://www.tiramisutarifi.gen.tr/images/tiramisu-tariifi.jpg", "date": "23.01.2024 03:27:00", "author": "Boğaçhan", "article": [ { "article": "
Tiramisu için malzemeler

4 yumurta.

1.5 su bardağı toz şeker.

2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sıcak su.

1.5 su bardağı un.

2 yemek kaşığı kakao.

1 paket kabartma tozu.

1 paket vanilya.

Pandispanyayı ıslatmak için

2 çorba kaşığı toz şeker.

2 çorba kaşığı kahve.

1 su bardağı sıcak su.

Kreması için

4 su bardağı süt.

2 çorba kaşığı nişasta.

1 su bardağı toz şeker.

2 çorba kaşığı un.

1 paket vanilya.

1 paket labne peyniri.

Üzeri için

Kakao.

Öncelikle tiramisunuzun pandispanya kekinin hamurunu hazırlamakla başlayalım. 4 adet yumurtanın beyazlarını derin kapta 10 dakika boyunca köpürene kadar çırpın. 1 su bardağı şekerin yarısını ekleyip şekeri iyice yedirene kadar çırpın. Ayrı bir kapta 4 adet yumurtanın sarısını yarım su bardağı toz şekeri ve 2 yemek kaşığı sıcak suyu ekleyerek 5 dakika çırpın. 2 yemek kaşığı yağı ilave ederek çırpmaya devam edin.

Yumurtanın sarısını hazırlamış olduğunuz beyaz karışımın içine ilave ederek iyice karıştırın. Karıştırdıktan sonra 1.5 su bardağı unu,1 paket kabartma tozunu,1 paket vanilyayı üzerine ekleyip iyice birbirine karıştırın. Yağlamış olduğunuz fırın kabına hamurunuzu boşaltın ve 10 dakika dinlendirin. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp 10 dakika ısıttıktan sonra hamurunuzu fırını koyun ve ilk 10 dakika kesinlikle açmayın. 40 dakika sonra hamurunuz pişmiş olacaktır. Bir kürdan batırarak hamurunuzun pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Hamurunuz soğuduktan sonra derin bir kapaklı kapta buzdolabında 1 gün dinlendirin.

Tiramisunuzun kremasını hazırlamak için 4 su bardağı sütü, 2 çorba kaşığı nişastayı,1 su bardağı toz şekeri ve 2 çorba kaşığı unu ilave ederek tel bir çırpma teliyle kıvamına gelene kadar çırpın ve daha sonra ocağa alıp orta ateşte pişirdikten sonra 15 dakika soğumaya bırakın. 1 paket labne peyniri ve 1 paket vanilyayı tiramisu kremasının içine koyarak mikserle 10 dakika çırpın.

Dinlendirmiş olduğunuz pandispanya kekini ortadan ikiye ayırın 2 çorba kaşığı toz şeker,2 çorba kaşığı kahve ve 1 su bardağı sıcak suyu karıştırarak yarısını pandispanya kekinizi üstüne dökün. Hazırladığınız kremanın yarısını pandispanya kekinizin üstüne sürün diğer pandispanya kekinizi üstüne kapatın ve ayırmış olduğunuz karışımı üstüne dökün kalan kremayı ise pandispanya kekinizin her yerini kaplıyacak şekilde iyice yedirin. Buzdolabına koyun ve 5 saat bekletin. Servis ederken kakaoyu üzerine ekeyerek servis edin. Tiramisunuz hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }