{ "title": "Tiramisu Tart", "image": "https://www.tiramisutarifi.gen.tr/images/tiramisu-tart.jpg", "date": "19.01.2024 12:47:12", "author": "Feyyaz Aslan", "article": [ { "article": "Tiramisu tart evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz tartlar arasında yer almaktadır. Çok hızlı bir şekilde hazırlayabilecek olmanızın yanı sıra oldukça lezzetli de olan bu tarif sayesinde hem ailenize hem sevdiklerinize hem de misafirlerinize enfes bir tart hazırlama olanağına sahip olabilirsiniz. Üstelik misafirliğe giderken de eliniz boş gitmemek için hazırlayabileceğiniz bu enfes tatlı sayesinde komşularınızı kendinize hayran bırakacağınızdan emin olabilirsiniz.

Tiramisu Tart malzemeleri

Keki için
Kekini ıslatmak için
Muhallebi için
Üstü için
Tiramisu Tart Nasıl Yapılır?

İlk olarak kekimizi hazırlıyoruz. Bunun için mikser içerisine önce yumurta ve şekeri koyuyoruz ve iyice çırpıyoruz. Sonra diğer malzemelerin tamamını ekleyip tekrar iyice çırparak kek hamurunu hazır hale getiriyoruz. Hamurumuzu unlamış olduğumuz turta kalıbının içine alıyoruz. 15-20 dakika boyunca 180 derecelik fırında kek hamurunu pişiriyoruz.

Tiramisu tart içinbir sonraki adımımız muhallebiyi hazırlamak olacaktır. Muhallebimizi hazırlarken bir tencere içerisine labne peyniri hariç tüm malzemelerimizi koyuyoruz. Tenceremizin altını kısık ateşte açıyoruz ve sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Yoğun bir kıvam alıp kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz ve muhallebi içerisine labne peynirimizi alıp birkaç kez karıştırarak tüm peynirin muhallebiye karışmasını sağlıyoruz.

Kek ve muhallebi hazır olduktan sonra sıra tiramisu tart için şekillendirme çalışmasını yapmaya gelmektedir. Bunun için önce kekimizi fırından çıkarıyoruz ve ılık su içerisinde bekletmiş olduğumuz granül kahveyle kekimizi ıslatıyoruz. Islattığımız kekin üzerine muhallebimizi iyice yayıyoruz. Daha sonra bol kakao ile tartımızın üzerini süslüyoruz ve buzdolabında bir müddet bekletip soğuk olarak servis ediyoruz.
" } ] }