{ "title": "Tiramisu Tatlısı", "image": "https://www.tiramisutarifi.gen.tr/images/tiramisu-tatlisi.jpg", "date": "21.01.2024 16:11:55", "author": "muhammed Öztürk", "article": [ { "article": "
Tiramisu tatlısı, İtalyan mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri de tiramisu tatlısıdır. Tiramisu tatlısı bu kadar ünlü yapmasının sebebi yapımı ve sunumunun son derece kolay olmasının yanı sıra eşsiz bir lezzetinin olmasını payı büyüktür. Damaklardaki tadı unutulmayacak enfes tiramisu tatlısına ulaşmak için aşağıdaki yolu izleyiniz.

Tiramisu Tatlısı için Gerekli Malzemeleri
Tiramisu Tatlısı Nasıl Yapılır?

Süt un ve yumurta sarıları derin bir kapta muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilecekdir. Ocaktan indirdiğimiz kaba hemen vanilyasını ve labne peynirini ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Bundan sonra devamı olarak Nescafe ile ılık su karıştırılır. Kedi dilleri ise bu karışım bir iki defa batırılıp çıkarılır. İstediğimiz kaba (Genellikle kare şeklindeki borcam) diziyoruz ve üzerine kremasını boşaltıyoruz. İkinci paket kedi dilimizi aynı şekilde hazırladığımız Nescafe ve ılık su karışımına batırıp çıkarıyor ve kremanın üzerine diziyoruz. Bu dizme işlemini yaptıktan sonra geriye kalan kremamızı kedi dili kurabiyelerine döküyoruz. Hazırladığımız bu tatlı bir gece buzdolabında bekletiliyor. Buzdolabında çıkardığımız bu tatlının üzerine kakao elenerek tatlımız tamamen hazır olur.

Afiyet olsun.
" } ] }