{ "title": "Vişneli Tiramisu Tarifi", "image": "https://www.tiramisutarifi.gen.tr/images/visneli-tiramisu-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 07:50:44", "author": "Berat Bilen", "article": [ { "article": "Vişneli Tiramisu Tarifi, Pasta Türk mutfağının vazgeçilmezidir. Aynı yemekler gibi. Çay saatlerinin olmazsa olmazıdır. Pastayı yemek ne kadar güzel olsa da yapması bir o kadar zahmetlidir. Fakat zahmet olmadan ortaya güzel bir şeyler çıkmaz. Bugün sizlerle yapması uğraştırıcı fakat tadı devasa olan bir pasta yapacağız. Pastamızın adı vişneli tiramisu. Şimdiden kolay gelsin.

Vişneli Tiramisu Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Kreması için
Islatmak için
Vişneli Tiramisu Tarifi Yapımı, Kekimizi pişireceğimiz kapımızı çıkarıyoruz ve tabanına yağlı kâğıt seriyoruz açıkta kalan kısmı ise yağlıyoruz. 4 adet yumurta ve 1 su bardağı şekerimizi de kabımıza koyup iyice çırpıyoruz. Vişne suyumuzu, unumuzu, kakaomuzu ve vanilyamızı ekleyip kıvam alana kadar iyice çırpıyoruz. En son da kabartma tozumuzu ekleyip iyice çırpıyoruz. Kalıbımıza kekimizi döküyoruz ancak hava kabarcığı oluşmamasına dikkat edelim eğer oluşursa bir iki defa tezgâha kalıbı yavaşça vuralım. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırınızmız da kekimizi iyice pişene kadar bırakalım ilk 25 dakikadan sonra fırının kapağını açıp bir kürdan yardımı ile pişip pişmediğine bakabiliriz. Kekimiz piştikten sonra fırını kapatıp kekimizi kabarıklığı sönmesin diye fırının içinde 5 dakika bırakıyoruz. Kekimizi fırından çıkardıktan sonra ters çevirerek kalıbından çıkarıyoruz. Tamamen soğuyana kadar bırakıyoruz. O sırada biz kremamızı pişirelim.

Kremamızı pişirmek için öncelikle bir kap çıkarıyoruz, süt, şeker ve unu koyalım ve karıştırarak pişirmeye başlayalım. Kalan 1 bardak süt ile yumurta ve nişastayı inceltelim. Tenceredeki karışımımız kaynamaya başlarken yumurtalı karışımımızı da ekleyip iyice karıştırarak kaynatalım. Daha sonra ocaktan alıp içine labne peynirimizi de ekleyip iyice çırpalım yaklaşık 3-4 dakika kadar. Kekimiz soğuduktan sonra keserek iki parçaya ayırıyoruz. Kestiğimiz parçalardan alt tarafa gelecek olan parçayı Nescafe ve vişne suyu ile tamamen ıslatıyoruz. Islattığımız tabanı krema ile iyice sıvıyoruz. Üst tabanı da Nescafe ve vişne suyu ile ıslatıyoruz üst tabana da kremayı iyice sıvayıp dikkatli bir şekilde diğer tabanın üstüne koyup kapatıyoruz. Daha sonra kalan kremeyı da pastanın üzerine ve yanlarına sürerek iyice kapatıyoruz ve üzerine de kakao eleyerek iyice kapatıyoruz. Birkaç saat buzdolabında beklettikten sonra istediğimiz gibi sunum yapabiliriz.

Afiyet olsun. Sevginizi katarak yapmayı unutmayın.
" } ] }