{ "title": "Yalancı Tiramisu", "image": "https://www.tiramisutarifi.gen.tr/images/yalanci-tiramisu.JPG", "date": "21.01.2024 16:20:18", "author": "Şükran", "article": [ { "article": "
Yalancı Tiramisu beş çaylarınızı ve kabul günlerinizi şenlendirecek mükemmel lezzeti ve şahane tadı ile her kesin beğenisini toplayacak harika bir tatlı çeşididir.

Yalancı Tiramisu Pandispanyası İçin Grekli malzemeleri
Yalancı Tiramisunun Kreması İçin Gerekli Malzemeleri
Yalancı Tiramisu Nasıl Yapılır?

Yalancı tiramisu'nun pandispanyasını hazırlamak için bir karıştırma kabına 2 adet yumurtayı kırarak başlayın. Kırılan yumurtaların üzerine bir su bardağı toz şekeri ilave ederek bir çırpıcı yardımıyla kar haline gelene kadar çırpın ve üzerine1 su bardağı sütü ekleyerek çırpmaya devam edin.

Daha sonra kabartma tozu, vanilya ve unu birlikte eleyerek çırpılmış karışımın içine ilave ederek karışım kek hamuru kıvamına gelene kadar çırpın ve yağlanmış uygun bir fırın kabına dökün ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırına vererek kekin altı üstü kızarıp pişene kadar pişirerek fırından çıkartıp soğumaya bırakın.

Yalancı tiramisunun kremasını hazırlamak için bir tencereye 2,5 su bardağı süt, yarım su bardağı toz şeker, 2 yemek kaşığı mısır nişastası ve bir paket vanilya ilave ederek ocağa alın ve sürekli karıştırarak koyu bir muhallebi kıvamında kaynatarak pişirin ve soğumaya bırakın. Kremanın üzerinin kaymaklanmaması için arada bir karıştın.

Daha sonra pişirilerek soğumaya bırakılan keki ortasından keserek 2 parçaya ayırın ve bir kâsenin içine yarım yemek kaşığı neskafe, yarım yemek kaşığı toz şeker ve 1 çay bardağı sıcak su ilave ederek şeker ve Nescafe eriyinceye kadar karıştırarak kekin her iki parçasını da hafifçe ıslatın.

Ardından hazırlanan kremanın yarısını kekin ilk parçasının üzerine dökerek düzgün bir şekilde yayın ve kremanın üzerine damla çikolatası serpiştirerek ikinci katı kremanın üzerine yerleştirin. Kremanın diğer yarısını kekin üzerine yayın. (Kremayı sadece kekin üst kısmını yayın kenarlarını ve tamamını kaplamayın)

Hazır hale gelen yalancı tiramisunun üzerine küçük bir çay süzgeci yardımıyla kakao eleyerek süsleyin ve pastayı buzdolabında en az 4-5 saat kadar bekleterek dinlendirdikten sonra istediğiniz şekilde dilimleyerek servise sunun.

Afiyet olsun.
" } ] }