Labneli Tiramisu
Labneli tiramisu; evde kendi tatlısını yapmak isteyenler ve bunu da klasiklerin dışında bir şekilde gerçekleştirmek isteyenler için çok uygun bir tariftir. Sade tiramisu tarifine labne aromasının eklenmesiyle yapılır ve son derece basittir. Yazının devamında da gerekli malzemeler listesi ve adım adım labneli tiramisu tarifinin hazırlanışı yazılmıştır.
Kolay gelsin.
Labneli tiramisu için gerekli malzemeler (3-5 kişilik)- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 150-200 gram labne
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı kahve
- İki katlı hazır kek
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3,5 yemek kaşığı şeker
Labneli tiramisu tarifi nasıl yapılır?- Malzemeler temin edildikten sonra labneli tiramisu tarifine başlanabilir. Her tatlı tarifinde olduğu gibi labneli tiramisuda da krema, vs. Soslar oluşturulacak ve gereken şekilde karıştırıldıktan sonra istenen tarif elde edilecektir.
- Öncelikle bazı ön hazırlıkların yapılması ve malzemelerin labneli tiramisu tarifi için uygun hale sokulması gereklidir. Hazır kek olarak bahsedilen malzeme; marketlerde hazır olarak satılmaktadır. Ayrıca kahve, sıcak su ve şekerin yarım yemek kaşığı kadarı labneli tiramisu sosu için kullanılacağından ayrı bir grup oluşturulabilir.
- Hazırlıklar tamamlandıktan sonra labneli tiramisu tarifinin ilk adımı uygulanır. Uygun bir tencerenin içine 2 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta ve şekerin 3 yemek kaşığı kadarı eklenir.
Kısık ateşte kavurma işlemine başlanır. Bu işlem sırasında tenceredeki karışım zamanla tamamen özleşecek ve sıvı-katı arası bir kıvam alacaktır.
- Labneli tiramisu kreması kavrulduktan sonra ocağın altı kapatılır ve labne peyniri ile bir paket vanilya da bu tencerenin içine boca edilir. Son eklenen malzemeler de iyice özleşip labneli tiramisu kremasına sininceye kadar karıştırılır. Ardından bu krema dinlenmeye bırakılır.
- Krema dinlenmekteyken; labneli tiramisu sosu hazırlanarak tarife devam edilebilir. Bunun için; uygun bir kâsede veya bardakta 1 su bardağı sıcak su, 1 su bardağı kahve ve yarım yemek kaşığı şeker iyice karıştırılır. Kahve ve şeker suyun etkisiyle iyice çözünüp homojen oluncaya kadar karıştırma işlemine devam edilir.
- Hazır olarak alınan iki katlı kekin ilk katına bu kahve sosunun yarısı gezdirilir. Ardından tencerede hazırlanan labneli tiramisu kremasının da yarısı güzelce sürülür. Ardından kekin ikinci katı konur ve onun da üzerine aynı şekilde kahve sosu ile labneli tiramisu kremasının kalanı eklenir.
- Son olarak 2 yemek kaşığı kakao; labneli tiramisunun en üst yüzeyine eşit dağılacak şekilde serpilir. Bu durumdayken buzdolabına konarak 3 saat kadar dinlendirilir. Dinlenen labneli tiramisular tabaklara konur ve servis edilir.
- Labneli tiramisu tarifi tamamlanmıştır, afiyet olsun.
19.01.2024 23:15:46
Labneli Tiramisu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|
0 Yorum Yapılmış "Labneli Tiramisu"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
|
|