Labnesiz kekli tiramisu nasıl yapılır? tarifini paylaşır mısın?

Klasik tiramisudan farklı, daha hafif bir lezzet arayanlar için pratik bir alternatif sunuyoruz. Kremasında labne peyniri yerine muhallebi ve krem şanti kullanılan bu kekli tiramisu, hem hazırlaması kolay hem de enfes bir tatlı deneyimi vadediyor.

27 Ekim 2025

Labnesiz Kekli Tiramisu Tarifi


Klasik tiramisunun labneli muhallebisine alternatif olarak, daha hafif ve pratik bir lezzet arayanlar için harika bir tarif! İşte labnesiz kekli tiramisu yapımı:

Malzemeler:


  • 2 paket hazır pandispanya keki (veya 1 adet ev yapımı pandispanya)
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
  • 1 fincan sıcak su
  • 2 yemek kaşığı granül kahve
  • 1 yemek kaşığı kakao (üzeri için)

Yapılışı:


  • İlk olarak, muhallebiyi hazırlayın. Bir tencereye süt, un, nişasta ve toz şekeri alarak pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  • Tencereyi ocağa alıp, sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca 1-2 dakika daha karıştırıp ocaktan alın.
  • İçerisine vanilyayı ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
  • Krem şantiyi, 1 su bardağı soğuk sütle çırparak hazırlayın.
  • Soğuyan muhallebi ile krem şantiyi birleştirip, spatula ile yavaşça karıştırarak krema haline getirin.
  • Granül kahveyi sıcak suda eritin ve soğumaya bırakın.
  • Pandispanya kekini, tiramisuyu yapacağınız kabın boyutuna uygun olacak şekilde dilimleyin.
  • Kabın tabanını kek dilimleri ile kaplayın. Soğuk kahvenin yarısı ile keki ıslatın.
  • Üzerine kremanın yarısını yayın. İkinci kat keki yerleştirip, kalan kahve ile ıslatın.
  • Kalan kremayı üzerine yayıp, bir spatula veya kaşıkla düzeltin.
  • Tiramisuyu buzdolabında en az 4-5 saat (tercihen bir gece) dinlendirin.
  • Servis etmeden hemen önce, üzerine kakao serperek süsleyin.

Notlar:

  • Keki ıslatırken kahveyi aşırı kullanmamaya dikkat edin; kekin dağılmaması için.
  • Muhallebi ve krema karışımını soğuttuktan sonra kullanmak, daha iyi kıvam almasını sağlar.
  • Daha yoğun bir kahve tadı için espresso kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun! Bu tarifle, labne kullanmadan da nefis bir tiramisu yapabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Popüler İçerikler
Türk Kahveli Tiramisu
Türk Kahveli Tiramisu
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kek Tiramisu Tarifi ve Malzemeleri
Kek Tiramisu Tarifi ve Malzemeleri
Pandispanyalı Tiramisu Tarifi ve Malzemeleri
Pandispanyalı Tiramisu Tarifi ve Malzemeleri
Tiramisu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tiramisu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tiramisu Tarifi ve Malzemeleri
Tiramisu Tarifi ve Malzemeleri
Labneli Tiramisu Tarifi ve Malzemeleri
Labneli Tiramisu Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Yalancı Tiramisu Tarifi ve Malzemeleri
Yalancı Tiramisu Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Labnesiz Tiramisu Tarifi ve Malzemeleri
Labnesiz Tiramisu Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Kupta Tiramisu Tarifi ve Malzemeleri
Kupta Tiramisu Tarifi ve Malzemeleri
Bardakta Tiramisu Tarifi ve Malzemeleri
Bardakta Tiramisu Tarifi ve Malzemeleri
Muzlu Tiramisu Tarifi ve Malzemeleri
Muzlu Tiramisu Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli Tiramisu Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli Tiramisu Tarifi ve Malzemeleri
Tiramisu Malzemeleri
Tiramisu Malzemeleri
Tiramisu Kaç Kalori?dir?
Tiramisu Kaç Kalori?dir?
Tiramisu Kedi Dili Tarifi ve Malzemeleri
Tiramisu Kedi Dili Tarifi ve Malzemeleri