Viskili tiramisu nasıl yapılır ve hangi malzemeler gerekir?
Geleneksel İtalyan tatlısına viskinin eşsiz aromasıyla farklı bir dokunuş: Kreması hafif, kek katmanları yumuşacık, enfes bir tiramisu tarifi. Mascarpone ve viski uyumuyla hazırlanan bu nefis tatlı, özel günlerin vazgeçilmezi olmaya aday.
Viskili Tiramisu Tarifi
Malzemeler:
- 250 gr mascarpone peyniri
- 3 adet yumurta
- 100 gr toz şeker
- 1 paket hazır kek (veya 200 gr hazır kedi dili bisküvi)
- 1 su bardağı soğuk sade kahve
- 3-4 yemek kaşığı viski
- 2 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
- Önce yumurta sarıları ve beyazlarını ayırın. Yumurta sarılarını toz şekerle iyice çırpın
- Mascarpone peynirini ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın
- Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını katı bir köpük olana kadar çırpın
- Yumurta beyazlarını mascarpone karışımına yavaşça ekleyip spatula ile karıştırın
- Soğuk kahve ve viskiyi bir kasede karıştırın
- Kek dilimlerini veya kedi dillerini kahve-viski karışımına batırıp servis kabına dizin
- Üzerine krema karışımının yarısını yayın
- Bir kat daha kahve-viski karışımına batırılmış kek dizip kalan kremayı ekleyin
- En az 4 saat buzdolabında bekletin
- Servis yapmadan önce üzerine kakao serpin
Püf Noktaları:
- Yumurta beyazlarının iyi çırpılması kremanın hafif olmasını sağlar
- Kekleri kahve karışımına çok batırmayın, yumuşak kalmalılar
- Viski miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz
- En az 4 saat dinlendirmezseniz tiramisu dağılabilir
|